Opći uvjeti korištenja

Opće odredbe

Mrežne stranice www.klime.energo-s.hr u vlasništvu su tvrtke Energo-S d.o.o. sa sjedištem u Varaždinu, Trg A.G. Matoša 3, OIB: 61418987149.

Posjetitelj internetskih stranica pristaje na primjenu ovdje navedenih Općih uvjeta korištenja, kao i svih važećih zakona i pozitivnih propisa Republike Hrvatske.

Opći uvjeti korištenja su u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. Energo-S d.o.o. je nositelj autorskih prava svih sadržaja objavljenih na www.klime.energo-s.hr. Sadržaj s internet stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja tvrtke Energo-S d.o.o.

Kontakt podaci Prodavatelja:

Energo-S d.o.o., za proizvodnju farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda te dodataka prehrani. Adresa sjedišta: Trg A.G. Matoša 3, 42000 Varaždin, Republika Hrvatska. Telefon: +385 (0) 42 200 486; Email: info@energo-s.hr.

Kupovina

Kupac Klime Energo-S webshopa može biti samo punoljetna osoba s punom poslovnom sposobnosti. Kupnjom na Klime Energo-S webshop Kupac pristaje na uvjete prodaje i dostave te na Opće uvjete korištenja. Kupac kupuje proizvode u Klime Energo-S webshopu na Mrežnoj stranici www.klime.energo-s.hr na način da ih odabere temeljem slike i osnovnog opisa proizvoda. Narudžba proizvoda vrši se elektronskim putem, dodavanjem proizvoda u košaricu. Proizvod se smatra naručenim kad je dovršen cjelokupan postupak narudžbe. Klime Energo-S webshop dostupan je 24 sata dnevno svih 7 dana u tjednu.

Cijene proizvoda izražene su u hrvatskim kunama i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV). Cijena dostave obračunava se na kraju postupka narudžbe. Korisnik sam snosi troškove dostave do vrijednosti narudžbe od 300,00 kuna. Za narudžbe iznad 301,00 kune s dostavom na području Republike Hrvatske, troškove dostave snosi Energo-S d.o.o.

Korisnik pristaje da se sva komunikacija provodi elektronskom komunikacijom putem emaila, te je odgovoran za davanje ispravne email adrese za predaju narudžbe, primanje potvrde narudžbe, primanje informacije o planiranoj isporuci naručene robe od strane dostavne službe. Energo-S d.o.o. nije odgovoran u slučaju da je dana email adresa neispravna ili u slučaju tehničkih postavki računala korisnika zbog kojih email nije isporučen.

Potvrda narudžbe

Kupac Klime Energo-S webshopa će primiti Obavijest o potvrdi narudžbe emailom nakon obavljene kupnje. Obavijest o potvrdi narudžbe sadrži sve zakonom propisane podatke.

Plaćanje

Proizvodi kupljeni u Klime Energo-S webshopu mogu se platiti:

Internet bankarstvom ili općom uplatnicom uz prethodno slanje svih potrebnih podataka za uplatu na e-mail adresu korisnika. Roba se šalje nakon što je uplata vidljiva na žiro-računu tvrtke Energo-S d.o.o.;

Debitnom ili kreditnom karticom.

Dostava

Dostava naručene robe se vrši putem dostavne službe. Cijena dostave ovisi o vrijednosti naručene robe: za vrijednost naručene robe do 300,00 kuna troškove dostave snosi kupac, a za narudžbu vrijednosti iznad 301,00 kn troškove dostave na području Republike Hrvatske snosi Energo-S d.o.o.. Korisnik će putem email poruke od strane dostavne službe biti obaviješten o terminu dostave naručene robe i njegova je odgovornost preuzeti paket u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba.

Sve narudžbe zaprimljene radnim danom (ponedjeljak – petak) bit će odmah realizirane, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku 96 sati, odnosno 4 radna dana. Za narudžbe zaprimljene subotom, nedjeljom i državnim blagdanima i praznicima slanje pošiljke će biti organizirano prvi sljedeći radni dan, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku 96 sati.

Ukoliko zbog nekog razloga nismo u mogućnosti izvršiti isporuku naručene robe, obavijestit ćemo Vas putem e-maila i/ili telefonski.

Ukoliko paket ne stigne u roku od 4 radna dana od primitka obavijesti da je pošiljka otpremljena, molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo Vam poslali potvrdu o slanju s kojom možete provjeriti status pošiljke.

Ukoliko ne preuzmete paket u određenom vremenskom periodu, zadržavamo pravo da naplatimo troškove povrata paketa i troškove ponovnog slanja paketa na željenu adresu. Cijena i rokovi dostave na otoke može biti veća sukladno cjeniku dostavne službe.

Povrat / Reklamacija dostavljenih proizvoda

Svi proizvodi su detaljno pregledani prije isporuke i isporučeni su neoštećeni u ispravnom stanju. Svi su proizvodi upakirani u transportne kutije u njihovoj originalnoj ambalaži kako bi do odredišta stigli neoštećeni.

Kupac ima pravo na povrat robe prodavatelju nakon dostave ukoliko mu je:

isporučena roba koju nije naručio,

isporučena roba kojoj je istekao rok trajanja, i/ili

isporučena roba koja ima grešku ili vidljiva oštećenja.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno, tražiti izradu Zapisnika o oštećenju ukoliko pošiljku preuzima u dostavnom uredu te odbiti preuzeti pošiljku. U tom slučaju se pošiljka vraća prodavatelju, a kupcu će biti poslana nova pošiljka.

Kupac ima pravo vratiti pogrešno isporučene artikle, oštećene artikle i artikle kojima je istekao rok trajanja. Prodavatelj će odobriti povrat robe nakon međusobnog dogovora (telefonom ili e-mailom), uz instrukcije za povrat te će korisniku poslati novu pošiljku bez dodatnih troškova.

Kupac nema pravo vratiti proizvode koji su otvoreni/korišteni.

Rok za sve reklamacije iznosi 15 dana od primitka robe. Reklamacije se primaju na e-mail: info@energo-s.hr ili kontakt telefon +385 (0) 42 200 486.

Kako bismo bili u mogućnosti priznati reklamaciju, proizvod mora biti vraćen u originalnom pakiranju, nekorišten i neoštećen (ukoliko razlog reklamacije nije oštećenje proizvoda) uz originalni račun koji je kupac dobio.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti potrošača, prihvaćajući pritom sva prava i obaveze u slučaju istog (rok, troškovi dostave vraćanja robe, umanjenje vrijednosti robe itd.).

Izjava o proizvodima

Energo-S d.o.o. želi vrlo rado čuti povratne komentare na naše proizvode koje ćemo rado objaviti na našoj web stranici uz zadržavanje prava na lekturu vaših komentara i objavu istih u ostalim marketinškim materijalima.

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora.

Potrošač može prigovor poslati i putem pošte na adresu: Energo-S d.o.o., Trg A.G. Matoša, HR-42 0000 Varaždin ili putem elektroničke pošte na email adresu info@energo-s.hr.

Energo-S se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.

Zaštita privatnosti i elektronska komunikacija

Energo-S d.o.o. cijeni Vaše pravo na povjerljivost podataka, te se obvezuje očuvati privatnost i sigurnost Vaših osobnih podataka u skladu s važećim propisima i najboljom europskom praksom.

SVRHA I NAČIN PRIKUPLJANJA PODATAKA

Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo samo u određenu i zakonitu svrhu te ih dalje ne obrađujemo na način koji nije u skladu sa svrhom u koju su prikupljeni, osim ako nije drugačije propisano zakonom ili na temelju privole korisnika. Vaše podatke prikupljamo isključivo putem naše web stranice www.klime.energo-s.hr prilikom Vaše narudžbe ili prijave na Newsletter.

KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Svaka informacija koju prikupimo o našim korisnicima (ime i prezime, email adresa, adresa dostave, kontaktni podaci) bit će iskorištena isključivo u svrhu za koje je namijenjena.

Svi prikupljeni podaci koriste se isključivo u svrhu poslovnog odnosa Energo-S d.o.o. te Vas kao korisnika naših usluga. Prikupljeni podaci se koriste s ciljem realizacije poslovnog odnosa, boljeg razumijevanja potreba naših korisnika, s ciljem informiranja korisnika o svim pogodnostima, akcijama, ostale marketinške svrhe i u svrhe informiranja. Prikupljeni podaci se neće ustupiti trećim osobama, osim u slučajevima propisanim zakonom.

ČUVANJE OSOBNIH PODATAKA

Osobne podatke čuvamo u skladu s važećim zakonskim propisima. Korisnik u svakom trenutku može zatražiti brisanje osobnih podataka iz baze korisnika Energo-S d.o.o. ili ukidanje slanja marketinških poruka slanjem emaila s odgovarajućim zahtjevom na email adresu: info@energo-s.hr.

Osobne podatke spremamo onoliko dugo koliko je potrebno za namjene za koje se obrađuju ili za postupanje u skladu sa zakonom. Osobne podatke koje obrađujemo na temelju vaše osobne suglasnosti, pohranjujemo trajno, do vašeg opoziva. Osobne podatke koje obrađujemo na temelju zakona ili ugovornog odnosa s vama čuvamo sve dok to propisuje zakon (11 godina od izdavanja za izdanog računa), odnosno za vrijeme trajanja ugovora i još 5 godina nakon prestanka (koliko iznosi opći rok zastare). Po isteku razdoblja čuvanja osobne podatke brišemo učinkovito i trajno ili ih anonimiziramo, tako da se više ne mogu povezati s određenim pojedincem.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Prikupljene osobne podatke čuvamo isključivo u elektroničkom obliku te primjenjujemo sve odgovarajuće organizacijske, tehnološke i sigurnosne mjere kako bismo spriječili neovlašteno pristupanje Vašim osobnim podacima i održali njihovu sigurnost.

Svaka informacija koju prikupimo o našim korisnicima bit će korištena isključivo u svrhu za koje je namijenjena. Sve prikupljene osobne informacije (ime i prezime, email adresa, adresa dostave, kontaktni podaci) su potpuno sigurne. Svi prikupljeni podaci koriste se isključivo u svrhu poslovnog odnosa Energo-S d.o.o. te Vas kao korisnika naših usluga. Prikupljeni podaci se koriste s ciljem realizacije poslovnog odnosa, boljeg razumijevanja potreba naih korisnika, s ciljem informiranja korisnika o svim pogodnostima, akcijama, ostale marketinške svrhe i u svrhe informiranja. Prikupljeni podaci se neće ustupiti trećim osobama, osim u slučajevima propisanim zakonom. Korisnik u svakom trenutku može zatražiti brisanje osobnih podataka iz baze korisnika Energo-S d.o.o. ili ukidanje slanja marketinških poruka slanjem emaila sa odgovarajućim zahtjevom na email adresu: info@energo-s.hr. Korisnik pristaje da se sva komunikacija provodi elektronskom komunikacijom putem emaila, te je odgovoran za davanje ispravne email adrese za predaju narudžbe, primanje potvrde narudžbe, primanje informacije o planiranoj isporuci naručene robe od strane dostavne službe. Energo-S d.o.o. nije odgovoran u slučaju da je dana email adresa neispravna ili u slučaju tehničkih postavki računala korisnika zbog kojih email nije isporučen.

Pitanja i sugestije

Imate li kakvih pitanja ili prijedloga, slobodno nas kontaktirajte na telefon: +385 042 200 486 ili email: info@energo-s.hr

Ograničenje korištenja i odgovornosti

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe isključivo uz izričiti pristanak tvrtke Energo-S d.o.o..

Energo-S d.o.o. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati zbog uporabe ovih web stranica.

Energo-S d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja web stranica bez prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena. Energo-S d.o.o. zadržava pravo promjene asortimana i cijena svojih proizvoda i usluga, kao i promjenu Uvjeta korištenja, bez prethodne najave.

Scroll to Top